U bent hier:  »   »  AANGEPAST BEZOEKBELEID INZAKE CORONAVIRUSid inzake coronavirus

AANGEPAST BEZOEKBELEID INZAKE CORONAVIRUSid inzake coronavirus

Aan Adee wordt regelmatig gevraagd hoe wij als bedrijf omgaan met arbeidsdeskundige opdrachten in relatie tot het coronavirus. Hieronder volgt een uitleg c.q. toelichting.

 Ons beleid is gebaseerd op de richtlijnen van onze beroepsvereniging NVVA en het SRA en de richtlijnen van het RIVM en is in principe geldig tot 6 april 2020. We blijven de arbeidsdeskundige onderzoeken uitvoeren binnen de afgesproken termijnen en met behoud van de kwaliteit waar Adee borg voor staat. Daarbij geldt concreet het volgende:

De arbeidsdeskundige wordt geadviseerd om de onderzoeken bij voorkeur uit te voeren  via facetime/videobellen als alternatieve manier voor persoonlijk contact of anders telefonisch. Daarvan kunnen de arbeidsdeskundige en de klant in onderling overleg van afwijken, mits hierbij de RIVM-richtlijnen in acht worden genomen zoals het houden van 1,5 meter afstand, geen handen schudden en geheel klachtenvrij zijn.

 In geval er in onderling overleg gekozen wordt voor een bezoek dan informeert de arbeidsdeskundige één (werk)dag voor het onderzoek telefonisch of er sprake  is van een wijziging in het risico op besmetting. Is er een risico dan zal alsnog bekeken worden of het onderzoek met behoud van kwaliteit via facetime of anders telefonisch kan worden uitgevoerd. In elk arbeidsdeskundig rapport zal worden vermeld op welke wijze het gesprek heeft plaatsgevonden.

 De directie van Adee pleegt frequent overleg en houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Dagelijks worden alle medewerkers van Adee op de hoogte gehouden met betrekking tot de geldende richtlijnen.

 

Mochten er desondanks vragen zijn, neem dan contact op met één van de directieleden van Adee, bereikbaar via telefoonnummer 0318-648 700.

Terug naar overzicht